Nieuwsoverzicht

Algemene vragen over glasvezel

Wat kan ik met een glasvezelaansluiting?
Veel, en in de toekomst nog veel meer. Denk natuurlijk aan internet, tv en bellen waarbij glasvezel ongekende snelheid en betrouwbaarheid biedt. U bent in één keer klaar voor de toekomst. Dankzij glasvezel ontstaan nu al allerlei diensten op het gebied van beveiliging, onderwijs, zorg en entertainment.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?
Een glasvezelverbinding hoeft u met niemand in uw straat te delen. Dat merkt u. U kunt tegelijkertijd gamen, tv kijken en telefoneren, zonder snelheid in te leveren. Met glasvezel gaat up- en downloaden even snel. U kunt dus supersnel internetten met de hoogste upload. En dat is belangrijk, want uploaden wordt met de dag populairder. We maken meer fotoboeken, online back-ups en websites. We gaan ook meer thuiswerken, bestanden delen, e-mailen en foto’s en video’s sturen

Het glasvezelnetwerk van Langedijke is een open netwerk. U kunt kiezen uit veel serviceproviders die diensten als tv, internet en telefonie aanbieden. Er is een gevarieerd aanbod met aantrekkelijke en scherpe tarieven. Bepaal op uw gemak bij wie u zich het beste thuis voelt.

Met glasvezel haalt u de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Internet heeft de toekomst. Alle apparatuur wordt ermee verbonden. Elk jaar zal 60% meer data worden verstuurd. In 2017 drie keer zoveel als nu. Glasvezel biedt ruimte voor die ontwikkelingen.

Ziggo en UPC hebben toch ook glasvezel? Wat is het verschil?
Bij kabelmaatschappijen zoals Ziggo en UPC ligt glasvezel tot de wijkcentrale. Vanaf de wijkcentrale tot aan uw woning ligt er koper of kabel. U hebt pas echt glasvezel als het tot in uw woning ligt.

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel/ADSL?
Bij netwerken zoals coax en ADSL is het laatste stuk kabel vanaf de wijkcentrale tot in uw woning niet van glasvezel. Om daadwerkelijk van glasvezel te kunnen genieten, moet wel het héle netwerk waarop u bent aangesloten van glasvezel zijn, helemaal tot in uw woning. Alleen op die manier kunt u volop profiteren van de snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van écht glasvezel. 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!